Ako malé, také má množstvo pozitívnych účinkov tekvica. Vynikajúci obsah bielkovín: 100 g tekvicových semien obsahuje 28,5 g bielkovín, okrem toho sú bohaté na vlákninu, vitamín K, fosfor, horčík (tekvica je jedným z najlepších prírodných zdrojov horčíka!) a zinok. Horčík je nevyhnutný pre zdravú činnosť srdca, znižuje krvný tlak a zlepšuje obehový systém.
Okrem toho sú tekvicové semená bohaté na antioxidanty, ako sú karotenoidy a vitamín E. Antioxidanty môžu znižovať zápaly a chrániť bunky pred škodlivými voľnými radikálmi. Sú bohaté na vlákninu - na rozdiel od tekvicového oleja obsahuje tekvicový krém 100% tejto vlákniny.
Tekvicové semená sa pred prípravou ľahko pražia, aby sa ich jemná chuť lepšie presadila. Pridáva sa len mierne kvalitná soľ a potom sa drvením stávajú krémovými. Od tohto okamihu je použitie neobmedzené.
Môžete si ho namaľovať na akýkoľvek sendvič namiesto masla. Kus kvalitného (kysnutého) chleba, na to 1-2 lyžičky tekvicového krému, potom tvaroh, niekoľko plátkov paradajky, nakoniec rukola alebo baby špenát a váš vynikajúci, bielkovinami bohatý a zdravý raňajkový pokrm je pripravený.
Okrem toho, že je chutný:
Vhodné pre všetky diéty Vegánska, keto, bezlepková, bezlaktózová, paleo, bez mliečnych bielkovín
Nízky glykemický index
Vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín
Vysoký obsah bielkovín a mimoriadne nízky obsah sacharidov 28 g bielkovín na 100 g, 3 g CH na 100 g
Mnohostranne použiteľné Do smoothie, na zálivky do šalátov, do omáčok, natreté na chlieb...